Fotod: vähem kui aasta tagasi olümpiasportlasi võõrustanud areen lahvatas leekidesse

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kas keegi süütas areeni tahtlikult, ei teata
Kas keegi süütas areeni tahtlikult, ei teata Foto: Luiz Gomes/imago/Fotoarena

Niigi räämas Rio de Janeiro olümpiaparki on tabanud uus mure, kui tulekahjud on tekitanud vähem kui aasta tagasi sportlasi võõrustanud velodroomile tõsised kahjustused, vahendab Inside the Games.

Väidetavalt 44,3 miljonit USA dollarit maksnud velodroom sattus skandaalide keskmesse juba enne olümpiamänge, kui mais anti sisse pankrotiavaldus ning pooleli jäänud projekti võttis üle teine ehitusfirma. Mängude ajaks sai areen siiski valmis. 

Seisvatest spordirajatistest ongi praeguseks suurim probleem seoses olümpiapargiga Barra da Tijucas. Seal seisab nüüdseks kasutuid hooneid hulgi. Kuigi rajatistest sooviti mõnda lammutada ja osadesse rajada koolimajad, on need ideed seni jäänud ainult mõtete tasandile. Siiski suudeti velodroom mais taasavada ning seal peeti kolmepäevane festival.

Nüüd loodeti hallis pidada riigi karate meistrivõistlusi, aga nagu allolevalt pildilt näha, osutus see võimatuks. Nimelt lahvatas ööl vastu eilset halli katus põlema. 

Brasiilia spordiminister Leonardo Picciani kinnitas halba uudist ning teatas, et põlengu põhjuste leidmiseks alustatakse juurdlus. «Tulekahju põhjus peab olema väline ja väga tahtlik,» seisab Brasiilia olümpiapärandi eest hoolitseva organi avalduses. 

Majandusraskustes Brasiilia kulutas Rio olümpiamängude korraldamiseks üle 10 miljardi euro.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles