Galerii: Rios hukkunud olümpiasportlase süda jõudis taas starti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

67-aastane Ivonette Balthazar pole tavaline Brasiilia vanaema, vaid tema sees tuksub sportlase süda. Möödunud aastal sai ta olümpiamängudel raskesse õnnetusse sattunud ning vigastustesse surnud Saksamaa aerutamiskoondise treeneri südame. 

Saksamaa aerutamiskoondise treener, Ateena olümpiahõbe Stefan Henze suri Rio olümpiamängude ajal raske õnnetuse tagajärjel. 35-aastane sakslane käis võistlusjärgsel õhtul kolleegi Christian Kädingiga linna peal pidutsemas ning olümpiakülla otsustati sõita taksoga. Ühtäkki olevat taksojuhi sõnul haaranud Henze aga rooli ning takso põrutas vastu betoonseina.

Kui nii taksojuht kui Käding pääsesid õnnetustest väiksemate kriimudega, siis turvavööta sõitnud Henzel tuvastati peapõrutus ning ta toimetati kiiremas korras haiglasse. Seal suri ta saadud vigastustesse. 

Stefan Henze võitis 2004. aastal Ateena olümpiamängudel hõbemedali
Stefan Henze võitis 2004. aastal Ateena olümpiamängudel hõbemedali Foto: REINHARD KRAUSE/REUTERS

Henze oli organidoonor ning tema pere loal annetati abivajajatele sakslase süda, maks ja neerud. 67-aastane Rio de Janeiros elav Balthazar oli järjekorras esimene, sest 2012. aastal sai naine südameataki ning oli arstide sõnul suremas. Operatsioon möödus edukalt ning Balthazar sai juba möödunud nädalavahetusel Copacabana rannal joosta.

«Kui mul poleks tema südant, ma ei jookseks. Mulle meeldiks tema emaga kohtuda, teda kallistada ja tänada. Oleme mõlemad rajal. Ja see on minu jaoks kuldmedal.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles