Laskesuusakuningas võttis vastu põneva tööpakkumise

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ole Einar Bjørndalen
Ole Einar Bjørndalen Foto: JONATHAN NACKSTRAND/AFP

Norra laskesuusataja pärast olümpiamänge Ole Einar Bjørndalen pensionipõlve nautida ei saa – tiitlivõistlustel 45 medalit võitnud Bjørndalen läheb Hiina lastele suusatamist õpetama. Mahukat tööprojekti veab suusatootja Madshus.

«Tahame hiinlasi suusatama õpetada. Madshusel on Hiinas korralik võrgustik, seega on projektile juba põhi alla laotud. Minu töö on hiinlasi inspireerida ja neid suusatama õpetada,» selgitas Bjørndalen Expressenile.

Mõistagi on projekt seotud 2022. aasta taliolümpiamängudega, mis toimuvad Pekingis. «Kui suudame rohkem hiinlasi meelitada tegelema murdmaasuusatamise ja laskesuusatamisega, võib see pikemas perspektiivis meile kasuks tulla. Nendel aladel võistleb küll palju erinevaid rahvusi, aga teatud eliitseltskond on siiski võrreldes mõne suvealaga palju väiksem,» vihjab Bjørndalen maailma rahvarohkeima riigi vähesele talisportlaste hulgale.

Hiina suusatajatega on oma seos ka Eestil. Nimelt asus jaanipäeval esindusvõistkonna treenerina tööle Vahur Teppan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles