Bolti üheksanda olümpiakulla saatus selgub järgmisel aastal (1)

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nesta Carter jõudmas spordikohtusse.
Nesta Carter jõudmas spordikohtusse. Foto: Fabrice Coffrini/AFP/Scanpix

Täna käis spordikohtus CAS tunnistusi andmas Jamaika sprinter Nesta Carter, kelle 2008. aasta Pekingi olümpiamängudelt võetud dopinguproovist leiti keelatud ainete jälgi. Seetõttu jäi ka tema koondisekaaslane Usain Bolt ilma teatejooksus võidetud kuldmedalist ning perfektsest võitudesaldost – kolmedelt olümpiamängudelt kolm sprindikulda.

Cater vaidlustas enda positiivse proovi otsuse spordikohtus. CASi jõudes ajakirjanike eest oma nägu varjanud jamaikalane viibis Lausanne’is toimunud istungil kohal kõik seitse tundi. Kohtu esindaja sõnul ootavad nad nüüd nii Carteri kui ka Rahvusvahelise Olümpiakomitee esindajatelt täiendavaid tõendeid ning kohtunikud peaksid lõpliku otsuseni jõudma 2018 aasta alguses.

Jamaika tõkkemeeskond koosseisus Carter, Michael Frater, Bolt ja Asafa Powell võitis 2008. aastal olümpiakulla maailmarekordilise ajaga 37,1.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles