Pisaraterohke video hetkest, kui dopingupatune Johaug sai teada, et jääb OMilt eemale: «Ei! Ei! Päriselt?!»

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Therese Johaug pühib pisaraid
Therese Johaug pühib pisaraid Foto: Ruud, Vidar/NTB scanpix

Suusakuninganna Therese Johaug jääb dopingupatu tõttu eemale talvistelt Pyeongchangi olümpiamängudelt. Algselt määras Norra antidoping naisele keelatud aine tarvitamise tõttu karistuse, mis lubanuks tal Lõuna-Koreas võistelda, kuid spordikohtus CAS, pikendas võistluskeeldu 18-kuuliseks. Norra TV2 kaamerad olid kohal, kui naisele otsus teatavaks tehti

Johaug väitis, et aastataguse positiivse dopinguproovi põhjustanud steroid klostebool sattus tema organismi läbi huulte raviks kasutatud geeli. Et ravimi andis talle Norra koondise arst, ei hakanud sportlane selle sisu uurima ega pannud tähele ka pakil laiuvat infot, et see sisaldab sportlaste jaoks keelatud aineid.

Norra antidopingu jaoks oli selgitus piisav ja sportlasele määrati vaid 14-kuine võistluskeeld, mis lubanuks ta tagasi rajale vahetult OMi eel. Rahvusvaheline Suusaliit FIS kaebas otsuse aga edasi CASi, kus pikendati keeldu 18 kuu peale. Johaugil jääb Pyeongchangi sõitmata.

TV2 kaamerad filmisid, kui Johaugi mänedžer Jörn Ernst sai telefonikõne pikema karistuse kohta. Mees kutsus päikesepaistet nautinud suusataja siseruumidesse ja andis teada: «Seis on halb.»

«Ei,» vastas Johaug.

«Jah.»

«Ei. Päriselt?! 18 kuud?! Kas sa räägid tõsiselt?! Ongi nii?! Ei!» ahastas sportlane ja puhkes nutma.

Ernst noogutas kaasa ja haaras naise oma käte vahele. CASi otsuses oli kirjas, et Johaug pidanuks ise veenduma kasutatud ravimi reeglitelevastavuses ja seetõttu vastutab ta ka selle tarvitamise tagajärgede eest.

«Issand jumal. Ongi siis nii? Issand,» kostuvad Johaugi summutatud nuuksed.

Vaata skandaalseid kaadreid SIIT!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles