Ilvese mootor lubas rohkem kui lihased

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Ilves võttis kontinentaalsarja etappi kui head võistlust, kus ennast lahti sõita.
Kristjan Ilves võttis kontinentaalsarja etappi kui head võistlust, kus ennast lahti sõita. Foto: Eesti Suusaliit

Kahevõistleja Kristjan Ilves (21) jõudis nädalavahetusel sõidetud Ruka maailmakarika minituuril kõigil kolmel etapil punktikohale. Korralike tulemuste kohal on aga väike murepilv – laupäevasel ja pühapäevasel etapil ei lubanud lihased eestlasel endast suusarajal kõike anda.

Kui reedel sai Ilves sprindivõistlusel karjääri parima, 12. koha, siis laupäevase ja pühapäevase tavadistantsi lõpetas eestlane vastavalt 19. ja 27. kohal. Just tavadistantsidel lõi Ilvesele endalegi üllatuslikult välja probleem lihastega.

Täpsemalt, lihased ei lubanud Ilvesel maksimaalselt pingutada. «Üritasin ja üritasin, aga maksimumi kätte ei saanud,» lausus Ilves. Teisisõnu, Ilves soovis endast kõik anda, kuid lihased ei lubanud pulssi kõrgeks ajada. «Ühelgi päeval ei suutnud ma end tühjaks sõita. Üritasin, aga lihas ei liikunud. Mootori poolest võinuks ma sõita küll.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles