Superpaar Bjørndalen - Domratšova valmistub uueks kogupauguks

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
13. veebruar 2017: Darja Domratšova võitis MM-il jälitussõidus hõbe- ja Ole Einar Bjørndalen pronksmedali.
13. veebruar 2017: Darja Domratšova võitis MM-il jälitussõidus hõbe- ja Ole Einar Bjørndalen pronksmedali. Foto: Berit Roald/NTB scanpix

Veebruaris Pyeongchangis seitsmendat korda olümpiarajale ja -tiiru astudes on kõigi aegade edukaim talisportlane Ole Einar Bjørndalen 44-aastane. Võiks ju eeldada, et laskesuusakuningas valmistub pika ja särava karjääri lõpetamiseks stiilis «sama protseduur, mis igal aastal». Aga ei.

«Olen korraga isa, abikaasa ja sportlane. Naudin võrdselt kõiki neid rolle. Tunnen vaimset värskust ja mu elu on saanud uue perspektiivi,­» ütles kaheksakordne olümpiavõitja ja 20-kordne maailmameister hooaja künnisel Norra meediale. «Laagri- ja võistluspäevi koguneb tänavu rohkem kui iial varem, kuid see ei häiri mind sugugi. Ma ei ole üksi, vaid meid on kolm. Jah, kõik lapsega seonduva korraldamine nõuab meilt aega ja energiat, aga siiski: see on luksusprobleem.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles