Video: Veerpalu ja Jaansoni jälgedes liikuv hindu treenib olümpiaks kitsede ja veokite vahel (1)

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Shiva Keshavan Sotši olümpiamängudel, kus tema laeks jäi meeste ühekelgul 39 osaleja seas 37. koht.
Shiva Keshavan Sotši olümpiamängudel, kus tema laeks jäi meeste ühekelgul 39 osaleja seas 37. koht. Foto: FABRIZIO BENSCH/Reuters/Scanpix

India kelgutaja Shiva Keshavan jõuab Pyeongchangi olümpiamängudel Jüri Jaansoni saavutuseni ehk osaleb kuuendal olümpial. Kuidas aga valmistub mängudeks mees, kelle kodumaal pole kelgurajast undki nähtud? Lihtne: mööda maanteed mäest alla kihutades! Nagu näha lisatud videost, tuleb seda vahel teha autode, kitsede ja kogu muu liikluse vahel laveerides. Ent Keshavan on kõigega harjunud.

«Kui olin väike, tegime endale puust kelgud. Ratasteks panime kuullaagrid,» meenutas Keshavan, kes tegi olümpiadebüüdi juba 16-aastasena Naganos. Nii sai temast noorim olümpiamängudel võistelnud kelgutaja. Seni on tema parim koht olümpial olnud 25., kuid tänaseks 36-aastane Keshavan unistab endiselt kuldmedalist.

«Tahaksin, et Indias hakkaksid kõik uskuma: me suudame seda! Oleme seni võitnud olümpiamängudelt vaid ühe individuaalse kulla, kuid oleme enamaks võimelised. Selleks tuleb aga suurelt unistada,» rääkis Keshavan. Tõepoolest, India ühekast olümpiakullast kaheksa on tulnud maahokis, ainsa individuaalse kuldmedali võitis 2008. aastal Pekingis laskja Abhinav Bhindra.

Kas aga unistuste nimel kiirteel treenimine pole siiski ülemäära ohtlik? «Jah, see on kiirtee, aga oled kadunud enne, kui autojuhid sind üldse märkavad! Nii et kõik on su enda kätes,» naeris hindu.

Kuutel olümpiamängudel on osalenud hulk sportlasi, neist talimängudel üle veerandsaja. Eestlastest on kuutel mängudel kaasa teinud Andrus Veerpalu ja Jüri Jaanson. Kui aga Keshavanil õnnestuks nelja aasta pärast jõuda ka elu seitsmendale olümpiale, oleks ta juba väga väärika seltskonna liige. Seni on seitsmetele talimängudele pääsenud vaid Venemaa kelgutaja Albert Demtšenko ja Jaapani suusahüppelegend Noriaki Kasai.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles