Jaak Mae Northugi koondisetülist: ta on spordimees ja aktsepteerib sportlikku printsiipi

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üheks võistluseks tõmbab norralane Petter Northug selga Rootsi koondise dressi
Üheks võistluseks tõmbab norralane Petter Northug selga Rootsi koondise dressi Foto: KAI PFAFFENBACH/REUTERS

Petter Northug saab eesootaval nädalavahetusel lõpuks teha debüüdi tänavuses MK-sarjas. Ruka etapilt kõrvale jäänud norralane stardib kodusel Lillehammeri võistlusel nii klassikasprindis kui ka suusavahetusega sõidus.

Northug oli nädal tagasi marus, kui ta Soome sõitnud koondisest välja jäeti. Treenerite selgitus oli aga lihtne – kuna sportlane ei startinud haiguse tõttu viimasel katsevõistlusel, pole tal ka MK-etapile asja. Tundub, et nüüdseks on emotsioonidetulv vaibunud, sest kahekordne olümpiavõitja on üks kuuest Norra murdmaamehest, kes stardib koduradadel mõlemal distantsil.

Möödunud nädalavahetusel võistles Northug Norras kohalikel võistlustel ning sai üllatuslikult kirja kohad teises kümnes.

Norra suusaeluga distantsilt kursis olev suusalegend Jaak Mae hinnangul on meedia Northugi koondisesse kuulumisest ja mittekuulumisest teinud suurema problemaatika, kui see tegelikult on.

«Tunnen Northugi isiklikult ning see kuvand, mille meedia loob ja see milline ta päriselt on, ei käi minu jaoks kokku. Kindlasti on ta tõsine spordimees ja aktsepteerib konkurente ja sportlikku printsiipi. Nagu Rukagi näitas, siis ilma tulemusteta ei lasta tedagi starti,» andis Mae mõista, et vanade teenete eest Northugi niisama koondisesse ei võeta.

Möödunud hooaja algus läks Northugil haigestumise nahka ning tema tulemused ei olnud sellised, mida inimesed tema puhul harjunud nägema on. Mae hinnangul on aga Northug mees, keda ei tasu kunagi maha kanda.

«Kui tema tervis vastu peab, siis ta jõuab oma tasemeni. Eelmisel hooajal ta medalite peale ei sõitnud, aga tegi ikkagi absoluutsed tippsõidud. Ei saa ära unustada, et kogu maailm treenib ühe eesmärgiga ning sportlased astuvad sammu edasi. See tähendab, et ka temal läheb keerulisemaks,» ütles Mae.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles