Venelaste ahastus: millal see kõik ometi lõpeb?

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olga Zaitsevast on paljude venelaste jaoks saanud nende sportlaste tagakiusamise sümbol.
Olga Zaitsevast on paljude venelaste jaoks saanud nende sportlaste tagakiusamise sümbol. Foto: PAWEL KOPCZYNSKI/REUTERS/Scanpix

Ähvardused, sajatused, ahastus – kõik see on praegu Venemaa spordimeedia argipäev. Dopingukütid teevad oma tööd aga halastamatult, tuues avalikkuse ette järgemööda üha uute ja uute patuste nimed. Nende saatus on karm: kõik tulemused Sotši olümpiamängudel nullitakse, ka tulevastele mängudele pole neil enam asja.

«Millal see ometi lõpeb?!» ahastas tuntud laskesuusakommentaator Dmitri Gubernijev, kui ROK kuulutas eile patusteks laskesuusataja Olga Zaitseva ning murdmaasuusatajad Julia Tšekaljova ja Anastassia Dotsenko. «Tunnen Zaitsevat üle 15 aasta, ta on alati olnud puhta spordi eestkõneleja.»

Kahekordne olümpiavõitja Sergei Tšepikov soovitas Zaitsevale kaevata otsus edasi ning minna vajadusel välja Euroopa Inimõiguste Kohtuni. Tema sõnul diskrediteerib ROKi otsus kogu olümpialiikumist ning võtab noortelt motivatsiooni spordiga tegeleda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles