Kas Alusalu pääseb siis olümpiale või mitte? Tundub, et pääseb

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saskia Alusalu.
Saskia Alusalu. Foto: Eero Vabamägi

Kiiruisutaja Saksia Alusalu on Eesti spordimeedia pannud pead murdma. Kas Calgary MK-etapil ühisstardis saavutatud neljas koht ning 60 MK-punkti tagab eestlannale koha Pyeongchangis? Tuleb välja, et ilmselt ikkagi tagab.

Rahvusvahelise Uisuliidu olümpiale kvalifitseerumise tingimuste dokumendis on kirjas, et «ühisstarti pääsemiseks peab sportlane olema täitnud vähemalt ühel individuaaldistantsil kvalifikatsiooninormi». Alusalul on see kriteerium täidetud. OM-kvalifikatsiooninormi täitis Alusalu Eesti rekordi 4.07,76 toonud 3000 m distantsil.

EOK tippspordijuht Martti Raju sõnul ongi kiiruisutamises olümpiale kvalifitseerumise süsteem keeruline. «Keeruliseks teeb asja see, et üks sportlane võib kvoodi välja sõita neljal-viiel alal. Päeva lõpuks pole sportlaste arv kummist, aga startide arv on. Minu hinnangul peaks juba MK-punkt riigile koha tooma. Dokumenti uurides tundub, et Alusalul peaks see koht ikkagi olemas olema,» ütles Raju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles