Alusalu jõudis MK-etapil taas kindlalt finaali

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saskia Alusalu.
Saskia Alusalu. Foto: Yoshi Keller

Kiiruisutaja Saskia Alusalu jõuab olümpia eel üha paremasse vormi, jõudes Salt Lake City's ühisstardist sõidus kolmanda kohaga finaali. 

Ühisstardist pääseb olümpiale 24 sportlast, Alusalu asub hetkel MK-punktiarvestuses 11. kohal. Finaali pääsemine kinnitas Alusalu olümpiapääset veelgi.

Ometi soovib 23-aastane sportlane olümpiale pääseda ka 3000 meetri distantsil, kus võisteldakse pühapäeval. Selle mõttega Alusalu Salt Lake Citysse viimasele MK-etapile sõitiski.

«Ülesanne on keeruline, aga kindlasti mitte ebareaalne. Mul on üks suur pluss: saan jääle minna täiesti pingevabalt, sest ühel alal on olümpiapilet olemas. Samas ei oska kuidagi arvata, kuidas taastun suurest koormusest – tegin siin ju neli starti,» mõtiskles Alusalu.

«Aga olen väga rahul igal juhul. Kiiruisutamises on olümpiale pääsemise valiksõel kindlasti üks tihedamaid. Teeb meele äärmiselt rõõmsaks, et tippvormi ajastamine läks ideaalselt täkkesse,» kirjeldas Alusalu Postimehele eelmisel nädalal. 

Marten Liiv võistles eile 500 m distantsil, kuid jäi võistlejaterivi lõppu. Täna võistleb ta nii 1500 kui ka 500 m teises sõidus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles