Venelased said järjekordse karistuse, seekord laskesuusaperelt (1)

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa laskesuusataja Anton Šipulin (esiplaanil)
Venemaa laskesuusataja Anton Šipulin (esiplaanil) Foto: Alexander Vilf/Sputnik/Scanpix

Rahvusvaheline Laskesuusatamisliit (IBU) otsustas Sotši olümpiamängudel korda saadetud massilise dopingupettuse eest karistada Venemaa alaliitu. Üldiselt oldi venelaste vastu aga hellad.

IBU otsustas, et Venemaa tagandatakse laskesuusaperekonna tinglikuks liikmeks. See staatus tähendab, et idanaabrite alaliit ei saa saata oma esindajat IBU kongressidele ega esitada oma liikmeid organisatsiooni juhtivorganitesse. IBU asepresident Viktor Maigurov, kes on ametis ka Vene alaliidus, jääb aga vaatamata karistusele ametisse, kirjutab Sport-Ekspress.

Samuti toimuvad edaspidigi Venemaal laskesuusatamise MK-sarja etapid. Tänavune hooaeg saab näiteks lõpu Siberis Tjumenis.

Venemaa alaliidu staatus IBU liikmena võetakse uuesti teemaks pärast olümpiatalve lõppu. Täisliikmelisuse taastamiseks peab ka Rahvusvaheline Olümpiakomitee otsustama, et Venemaa on valmis ülemaailmsesse spordiperre naasma. Lisaks ei tohi ükski Vene laskesuusataja dopinguga vahele jääda.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles