Kullad kuuluvad Kristinale. Lõplikult (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TLMPM06: KRISTINA SHMIGUNNI TEINE KULD :TORINO,ITAALIA 16FEB.06
Kristina Shmigun
rp/Foto RAIGO PAJULA/POSTIMEES
TLMPM06: KRISTINA SHMIGUNNI TEINE KULD :TORINO,ITAALIA 16FEB.06 Kristina Shmigun rp/Foto RAIGO PAJULA/POSTIMEES Foto: RAIGO PAJULA/PM/SCANPIX BALTICS

Kristina Šmigun-Vähi on ja jääb kahekordseks olümpiavõitjaks. Ligi neli aastat püsinud kahtlusevari kahe Torino olümpial võidetud kuldmedali (7,5+7,5 km suusavahetusega sõit ja 10 km klassikatehnika eraldistart) kohal on eilsest alates minevik, sest Rahvusvaheline Olümpiakomitee üllitas enda koduleheküljel lakoonilise teate:

«ROK kinnitab, et kõikide 2006. aastal Torino olümpiamängudel võetud dopinguproovide järelanalüüsimine on lõpule viidud ja selle käigus ei ilmnenud ainsatki positiivset dopingujuhtumit. Mingeid käimasolevaid protseduure pole ja järelanalüüsi protsess on nüüdseklõppenud.»

Šmigun-Vähi nime pole seal kordagi mainitud, aga kombineerides ROKi sõnumit Eesti ekssuusataja öelduga 2014. aasta 6. veebruari õhtust, kus ta avaldas, et sai 2013. aasta detsembri alguses «teate, et kaheksa aastat tagasi, 2006. aasta Torino OMi käigus ajavahemikul 12.–16. veebruar võetud dopinguproovide uuel kontrollimisel A-proovist ei ole leitud keelatud aineid, kuid väidetavalt leidub selles molekule, mille kaudu on tuletatud kahtlustus keelatud aine kasutamisest», on järeldus ühene: ROK enam Šmigun-Vähit ei süüdista.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles