Kanada kavatseb Venemaa MK-etappi boikoteerida

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julia Ransom
Julia Ransom Foto: Sergei Bobylev/Sergei Bobylev/TASS

Kanada laskesuusatajad kavatsevad märtsikuus Venemaal peetavat MK-finaaletappi boikoteerida, kui Rahvusvaheline Laskesuusatamise Föderatsioon (IBU) seda oma kalendrist ei eemalda, vahendab Inside the Games.

Norra Rahvusringhääling (NRK) sai enda käsutusse kirja, mille Kanada alaliidu president Murray Wylie oli saatnud IBU presidendile Anders Bessebergile ja peasekretärile Nicole Reschile. Kirjas seisis, et MK-etapi pidamine Venemaal läheb vastuollu detsembri alguses Rahvusvahelise Olümpiakomitee (ROK) otsusega määrata Venemaale olümpiakeeld.

Kuigi IBU peatas hiljuti Venemaa alaliidu täisvolitused organisatsioonis, tähendas see pikemas perspektiivis vaid seda, et venelased kaotasid organisatsioonis määramata ajaks hääletusõiguse. Võistluste korraldusõigusi aga keelud pole puudutanud. Samuti tohivad sportlased jätkuvalt rahvusvahelistel mõõduvõttudel (välja arvatu olümpiamängud) võistelda Venemaa lipu all.

Venemaal toimub märtsis kolm suur laskesuusavõistlust – 9.-11. märtsini võisteldakse IBU karikavõistlustel Uvatis, 13.-17. Hantõ-Mansiiskis ning 20.-25. märtsini peetakse Tjumenis MK-sarja viimane etapp.

Kanadalased tõid välja, et selliste võistluste korraldamine Venemaal on antud hetkel ebaaus ning ühtlasi on sportlastel hirm Venemaal võistlemise, samuti erinevate dopinguproovide andmise osas. NRK andmetel soovivad boikotiga liituda veel mitmed riigid, nende seas ka USA, Prantsusmaa ja Tšehhi.

Kanada meessportlastest on MK-sarjas kõrgeimal kohal praegu Nathan Smith, kes on 53 punktiga 30. kohal. Naistest on Julia Ransomil 64 punkti, millega ta on 33. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles