Olümpiamängud võivad kolida eksootikasse

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
India delegatsioon sisenemas Maracana staadionile 2016. olümpiamängude avatseremoonial. Kas peagi võib see juhtuda ka nende enda kodustaadionil?
India delegatsioon sisenemas Maracana staadionile 2016. olümpiamängude avatseremoonial. Kas peagi võib see juhtuda ka nende enda kodustaadionil? Foto: David J. Phillip/AP

India olümpiakomitee uus juht Narinder Batra lubas esitada India nimel taotlused korraldamaks 2032. aasta olümpiamängud, 2030. aasta Aasia mängud või 2026. aasta Briti rahvaste ühenduse mängud.

«Peaksime mõtlema suurelt, kuid nende mängude võõrustamine sõltub valitsusest, sest nemad peavad rahastuse heaks kiitma,» ütles Batra neljapäeval.

New Delhi võõrustas Briti rahvaste ühenduse mänge 2010. aastal ning tollal ehitusprojektid viibisid, muu taristu ei vastanud standarditele ning korraldajaid süüdistati finantsrikkumistes.

Nüüd on India aga kehvast seisust välja tulnud ning ka rahvusvaheliste spordiühenduste juhid ütlevad, et India võiks kandideerida suurürituste korraldajaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles