Ermits langes 19 kohta, venelased said hooaja esimese poodiumikoha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev Ermits
Kalev Ermits Foto: Hendrik Osula

Eile Prantsusmaal tihedas konkurentsis laskesuusatamise MK-etapi sprindis 14. koha välja sõitnud Kalev Ermits leppis täna jälitussõidus 33. kohaga. Alles 49. sõiduaega näidanud eestlane eksis tiirudes kahel korral, kaotades võitnud Johannes Thingnes Bö-le +3.31,5. Teisena lõpetas prantslane Martin Fourcade, tänavu jõudis esimest korda poodiumile ka Venemaa laskesuusataja kui Anton Šipulin oli kolmas. 

ENNE VÕISTLUST:

Laskesuusataja Kalev Ermitsal ei juhtu tihti, et ta suudab 10-kilomeetrisel sprindidistantsil läbida mõlemad tiirud puhaste paberitega. «Elus kokku kolm korda on seda juhtunud ja mul on hea meel, et kõik need korrad on olnud just MK-etappidel,» sõnas Ermits. Esikümme jäi 2,7 sekundi kaugusele.

«Eks see oli üllatus meilegi,» ütles rõõmsameelne koondise treener Indrek Tobreluts. «Meie mehed on eelnevate sõitudega näidanud, et võivad punktile pääseda, aga et Kalev nii lähedale esikümnesse pääsemisele jõudis, üllatas mindki.»

Tobreluts lisas: «Võrreldes eelmise nädalaga on Kalevil laskekindlus treeningutel paremaks läinud. Täna ei riivanud ükski tema lask valget äärt – kõik läksid puhtalt pihta. Täna tuleb ka hooldetiimi tööd tunnustada – suurepärased suusad olid nii Kalevil kui Renel (Rene Zahkna, kolm möödalasku, +3.04,4 ja 80. koht – toim). Meie puhul peabki esikümne lähedusse pääsemisel kõik õnnestuma. Sõitjal peab hea päev olema ja suusad peavad toimima.»

Ermits kaotas võitjale Johannes Thinges Bøle 1.10,9. «Tiirudes keskendusin sellele, et ei hakkaks mõtlema, mitu märki maas ja mitu jäänud. Tuletasin endale iga lasu vahel meelde, et teen enne laskmist eelpääste, et seeläbi laskmine sujuvamaks muuta, ja täna sain sellega hakkama,» võttis sportlane võistluse kokku. «Üldiselt on sõiduhoog päris hea, kuigi ma tunnen, et ruumi kasvada veel on.»

Tänases jälitussõidus saab ta rajale minna üheksamehelises pundis, mille algust ja lõppu lahutab kaheksa sekundit. Märgid, et teha karjääri parim tulemus, on head – Ermitsa senine MK-sarja tippmark pärineb möödunud aastast, kui ta sai USAs toimunud võistlusel sprindis 19. koha, aga kerkis jälitussõidus 11.

«Konkurents on väga tihe ja ühtegi trahvi ei andestata,» teab Ermits. Jälitussõit algab Eesti aja järgi 15.45.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles