Klæbo jäi Toblachis alles kümnendaks, poodiumile kerkis üllatusmees

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poodiumi viimasele astmele kerkis britt Andrew Musgrave.
Poodiumi viimasele astmele kerkis britt Andrew Musgrave. Foto: KAI PFAFFENBACH/REUTERS

Murdmaasuusatamise MK-etapil Toblachis võidutses 15 km vabatehnikasõidus Norra suusataja Simen Hegstad Krüger. Enne tänast sel hooajal kõik sõidud võitnud norralane Johannes Høsflot Klæbo kaotas võitjale 35,2 sekundiga ja platseerus alles kümnendal kohal.

Krügeri järel hõivas teise positsiooni prantslane Maurice Manificat (+10,6) ning poodiumi viimasele astmele kerkis Suurbritannia esindaja Andrew Musgrave (+11,5). Esikuuiku lõpetasid kanadalane Alex Harvey (+14,0), venelane Sergei Ustjugov (+18,9) ja norralane Finn Haagen Krogh (+23,8).

Eesti suusatajad, kes võistlevad samal ajal Austrias, St. Ulrich/Pillerseetalis peetaval Alpi karikasarja osavõistlusel, ei startinud Toblachis.

Suusakoondise peatreeneri kohusetäitja Jaanus Teppani sõnul on põhjus taktikaline – madalama kategooria võistlusel on lihtsam saada kirja tugevam FIS-punkt, mille alusel koostatakse suusatajate edetabel ja jagatakse olümpiakohti.

Homme on kavas klassikatehnika jälitussõit. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles