Legkov on äraootaval seisukohal

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandr Legkov.
Aleksandr Legkov. Foto: GREGORIO BORGIA/AP

Novembri alguse teatas Rahvusvaheline Olümpiakomitee (ROK), et Šotsi olümpiamängudel meeste 50 km ühisstardiga sõidus triumfeerinud Aleksandr Legkov on olümpiamängudelt eluks ajaks diskvalifitseeritud ning tema autasu on ära võetud. Kuuke hiljem teatas sama ka Rahvusvaheline Suusaliit (FIS). Venelane pole aga meelt heitnud ning jätkab treenimist.

Legkov kaebas otsuse Rahvusvahelisse Spordikohtusse (CAS). «Ta ootab CASi otsust ja otsustab oma sportlaskarjääri üle.» rääkis tema tema treener Markus Cramer Aftonbladetile.

Ka NRK-le kordas ta sama juttu, ent lisas. «Nüüd on kõik. Nüüd pole Aleksandril  midagi ette võtta kui oodata.»

Kuuel suusatajal MK-keeld

Rahvusvaheline Suusaliit (FIS) määras kuuele novembri alguses Rahvusvahelise Olümpiakomitee (ROK) käest karistada saanud Venemaa suusatajale esialgse võistluskeelu.

Nendeks on Aleksandr Legkov, Jevgeni Belov, Julia Ivanova, Jevgenija Šapovalova, Aleksei Petuhhov ja Maksim Võlegžanin. 

ROKi distsiplinaarkomisjon tuvastas nimetatud kuue suusataja ja veel mitmete sportlaste puhul rikkumise, mis seisneb dopinguprooviga manipuleerimises. Kõiki on karistatud Sotši tulemuste tühistamise ja eluaegse olümpiakeeluga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles