Venemaa peatreener ründas olümpia värsket pronksimeest: ta reetis oma kaasmaalased (4)

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilja Tšernoussov on saanud paljude venelaste silmis külge reeturi templi.
Ilja Tšernoussov on saanud paljude venelaste silmis külge reeturi templi. Foto: DAMIEN MEYER/AFP/Scanpix

Venemaa suusakoondises on puhkenud omalaadne sisetüli, sest koondise peatreener Juri Borodavko on veendunud: pärast Aleksandr Legkovi ja Maksim Võlegžanini diskvalifitseerimist Sotši olümpiavõitjaks kerkinud Ilja Tšernoussov on ise kaasmaalaste eemaldamise taga.

Sotšis meeste maratonidistantsil esialgu kolmikvõidu saanud venelaste kaks paremat meest ehk Legkov ja Võlegžanin on tänaseks olümpiamängudelt elu lõpuni diskvalifitseeritud ja nende tulemused Sotšis on tühistatud – põhjuseks ikka kuulumine riiklikku dopinguprogrammi, mida Venemaa Sotšis rakendas. Kullale tõusis nii Tšernoussov, hõbedale norralane Martin Johnsrud Sundby ja pronksile valgevenelane Sergei Dolidovitš.

Borodavkole ei mahu aga hinge, et Legkov, Võlegžanin, Jevgeni Belov ja Julia Ivanova on diskvalifitseeritud, samas kui Tšernoussovi vastu pole süüdistusi esitatud. Järeldus: Tšernoussov on dopinguküttidega mestis ehk reetis kaasmaalased! «Ma ei tea, mis temast saab. Eks ta võib end turvaliselt tunda, sest osales salaliidus ja andis omad üles,» vahendab Expressen Borodavko seisukohta.

Treeneri arvates oli just Tšernoussov antidopingu allikas, kes paljastas venelaste pahateod. Suusamees ise pole Borodavko süüdistusi sõnagagi kommenteerinud, küll aga tegi seda tema naine, Šveitsi laskesuusataja Selina Gasparin. «Oleme otsustanud sel teemal vaikida. See on meie ühine otsus ja meie meelest on nii kõige parem,» ütles Gasparin.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles