Petter Northugi tabas järjekordne tagasilöök

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petter Northug ei mahtunud Tour de Skiks Norra koondisesse.
Petter Northug ei mahtunud Tour de Skiks Norra koondisesse. Foto: JONATHAN NACKSTRAND/AFP/Scanpix

Norra suusaliit nimetas koondise, mis osaleb tänavusel Tour de Skil. Nimekirja ei kuulu aga norralaste superstaar Petter Northug.

Hooaeg on tema jaoks alanud äärmiselt kehvasti, sest parima tulemusena on tal kirjas 31. koht Lillehammeri MK-etapilt. Viimasel etapil Toblachis Northug kaasa ei teinud, vaid keskendus paranemisele. «Tuli pidurit tõmmata,» kommenteeris Northugi juhendaja Stig Rune Kveen väljaandele VG loobumisotsust.

Tänu Northugi eemalejäämisele tõuseb koondisesse Sjur Røthe. Peale tema kuuluvad kaheksa osaleja hulka MK-sarja põhjal veel Hans Christer Holund, Finn-Hågen Krogh, Niklas Dyrhaug, Martin Johnsrud Sundby ja Didrik Tønseth, lisaks 20 parema sprinteri sekka mahtuv Emil Iversen ja Skandinaavia karikasarja liider Sindre Bjørnstad Skar.

Küll aga saab Northug koondisega soovi korral kaasa sõita, sest peatreeneri Vidar Løfshusi sõnul on ta Touril norralaste esimene varumees. See lubab Northugil kaaslastega koos treenida. MK-sarjas säranud Johannes Høsflot Klæbo ja Simen Hegstad Krüger jätavad Tour de Ski vahele, sest see ei mahu nende olümpiaettevalmistusse.

Tänavune Tour de Ski algab Šveitsis Lenzerheides 30. detsembril ehk kümnekonna päeva pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles