Olümpiamedalist ilma jäetud venelanna: ei anna ma neile midagi tagasi (6)

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nii Albert Demtšenko kui ka Tatjana Ivanova peaksid Sotšis võidetud hõbemedali tagastama, kuid vähemalt Ivanova ei mõtlegi seda teha.
Nii Albert Demtšenko kui ka Tatjana Ivanova peaksid Sotšis võidetud hõbemedali tagastama, kuid vähemalt Ivanova ei mõtlegi seda teha. Foto: ANDREJ ISAKOVIC/AFP/Scanpix

Venemaa kelgutaja Tatjana Ivanova, kes jäi ROKi otsusel ilma Sotši olümpiamängudel võidetud hõbemedalist ja sai ühtlasi eluaegse olümpiakeelu, teatas portaalile RT antud intervjuus, et ei kavatsegi medalit tagastada.

«Venemaa kelgutamisliit toetab meid täielikult. Nad ütlesid, et võitleme lõpuni,» rääkis Ivanova, viidates lisaks endale ka Albert Demtšenkole. Ivanova ja Demtšenko võitsid Sotšis hõbemedali segateatekelgutamises, lisaks sai Demtšenko hõbeda ka individuaalvõistlusel. «Jätkame osalemist rahvusvahelistel võistlustel – keeld kehtib ju ainult olümpia kohta! Las kõik näevad, et oleme parimad ja tugevaimad. Minu medal Sotšis ei olnud juhus,» ütles Ivanova.

Venelanna sõnul pole ükski konkurent talle halvasti öelnud, ehkki näiteks Sotšis olümpiavõitjaks tulnud Briti skeletonisõitja Elizabeth Yarnold ütles ühes intervjuus, et on venelaste diskvalifitseerimise üle õnnelik. «Kelgutamises pole midagi sellist. Tõsi, kanadalased ja ameeriklased hakkasid halvemini suhtuma. Vahel vaatavad altkulmu. Aga näkku pole keegi tulnud midagi ütlema, võib-olla räägivad omavahel. Mõni avaldas lausa toetust, näiteks itaallased. Ja Demtšenkole soovisid ameeriklased edu,» kirjeldas Ivanova.

Aga medal tuleb ju siiski tagasi anda? «Midagi ma neile ei anna. Teenisin selle auga välja. Las teevad koopia,» teatas Ivanova. «Ja mina kavatsen oma õiguse eest veel võidelda.»

ROK määras eile 11 Venemaa sportlasele – teiste seas Ivanovale ja Demtšenkole – eluaegse olümpiakeelu ja tühistas nende tulemused Sotšis. Kelgutajad olid seejuures ainsad, kes jäid ilma ka olümpiamedalitest. Sotši olümpiamedalistid olid eilsetest karistatutest ka murdmaasuusatajad Nikita Krjukov ja Aleksandr Bessmertnõhh, kuid nende medalid on juba varasemalt meeskonnakaaslaste dopingupattude tõttu tühistatud.

Kommentaarid (6)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles