«Teel olümpiale 1/6»: otsides ja meenutades Eesti kiiruisutamise lätteid

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kanal 2 alustas Pyeongchangi taliolümpiamängude eel saatesarjaga «Teel olümpiale», mille esimeses osas oli tähelepanu keskmes kiiruisutamine. Saatejuht Marko Kaljuveer väisas Adaveret, et kaeda, kuidas valmistuvad olümpiaks Saskia Alusalu ja Marten Liiv.

Tegemist on esimeste olümpiamängudel võistlevate Eesti kiiruisutajatega pärast 1968. aastal Grenoble’is võistelnud Ants Antsonit. Aga saates oli juttu ka 1964. aastal Innsbruckis 1500 meetri distantsil olümpiavõitjaks tulnud Antsonist, keda meenutas raadio-ajakirjanik Tiit Karuks.

Pyeongchangi taliolümpiamängude suusatamisülekandeid kommenteerivad Kanal 2-s Margus Uba ja Timo Tarve, kes tutvustavad saates oma töö köögipoolt.

Kuueosaline saatesari «Teel olümpiale» jälgib neid Eesti talisportlasi, kes asuvad juba veebruaris taliolümpiamängudel Eesti eest võistlustulle. Alates suvest on kaamerad saatnud sportlasi nende ettevalmistusel suurvõistluseks.

Fookuses on spordialad, mis eestlaste meeli on alati köitnud ja kaasa elama pannud, sh kahevõistlus, murdmaasuusatamine, laskesuusatamine ja suusahüpped. Samuti annab saatesari põneval moel ülevaate taliolümpia ajaloost ning suurvõistluse eel ennustatakse, keda saadab edu Pyeongchangis toimuvatel mängudel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles