Kohtunikud röövisid Norra suusatajalt lapsepõlveunistuse

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kasper Stadaas.
Kasper Stadaas. Foto: Langrenn.com / Erik Borg

Murdmaasuusatamise Norra meistrivõistlustel klassikasprindis kolmandana lõpetanud Kasper Stadaas jäi pronksmedalist ilma, sest korraldajad diskvalifitseerisid pärast võistlust 23-aastase sportlase. 

Stadaas ületas finišijoone Johannes Hösflot Kläbo ja Eirik Brandsdali järel kolmandana, kuid rikkus kahel korral reegleid ja pidi pronksmedalist loobuma. Esimene reeglite rikkumine võrdub hoiatuse ja kollase kaardiga, teine määrustevastane tegutsemine tähistab teist kollast kaarti ja diskvalifitseerimist.

Stadaasi parim tulemus Norra meistrivõistlustelt pärineb 2013. aastast, kui sportlane saavutas suusavahetusega sõidus 13. koha. Neljapäeval oleks peaaegu täitunud Stadaasi pikaaegne unistus. «See on iga Norra poisi unistus – võita kodustel meistrivõistlustel medal,» sõnas Stadaas pärast võistlust.

Võistluse kohtunik Torbjörn Broks Pettersen selgitas Stadaasi diskvalifitseerimist järgmiselt: «Stadaas kasutas ühel korral reeglitevastast sõidustiili ehk uisutehnikat ja teisel korral segas lubamatult kaasvõistlejat.» 

Stadaas mäletab mõlemat sündmust, kuid pole kohtunike otsusega rahul. Samal meelel on ka tema diskvalifitseerimise järel pronksmedali kaela saanud Fredrik Riseth. «Nad määrasid karistuse veidi rangelt. Olen ise seda kogenud ja see tundub vägagi ebaõiglane,» kommenteeris Riseth.

Paratamatult meenub lähiminevikust vormelisõitja Max Verstappeni skandaalne juhtum, kui hollandlane möödus viimasel ringil Kimi Räikkönenist, kuid seda samuti määrustevastaselt ja pidi enne autasustamisele minekut iroonilise muigega kolmandast kohast loobuma. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles