Slaalomikuningas võttis viienda järjestikuse võidu

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marcel Hirscher on slaalomirajal pidurdamatu.
Marcel Hirscher on slaalomirajal pidurdamatu. Foto: ALESSANDRO TROVATI/AP/SCANPIX

Šveitsis Wengenis peetud mäesuusatamise MK-etapi võitis oodatult austerlane Marcel Hirscher. Slaalomiradade valitsejale on see käimasoleval hooajal juba viies järjestikune etapivõit.

Hirscher edestas finišis norralast Henrik Kristofferseni 0,93 sekundiga, kolmanda koha saanud rootslane Andre Myhrer kaotas võitjale 1,72 sekundiga. Kuuel eelmisel hooajal MK-sarja võitnud Hirscher ei olnud seejuures seni Wengenis kordagi võidutsenud, ent nüüd on seegi lünk tema biograafias täidetud. Karjääri jooksul on ta võitnud 53 MK-etappi, neist 25 slaalomis.

Ehkki Hirscher on juba aastaid MK-sarja valitseja ja võitnud kuus MM-kulda, puudub tal seni veel olümpiavõit. Neli aastat tagasi pidi ta Sotšis tunnistama slaalomis kaasmaalase Mario Matti paremust, 2010. aastal lõpetas ta Vancouveris slaalomi viienda kohaga. Suurslaalomis on Hirscher aga mõlemal olümpial olnud esimene, kes peab poodiumilt eemale jääma.

MK-sarja kokkuvõttes on Hirscher mõistagi 974 punktiga liider, Kristoffersen jääb maha 174 punktiga. Kolmas on 579 punktiga prantslane Alexis Pinturault, kes sai Wengenis kaheksanda koha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles