ROK tuleb olümpiapiletita Björndalenile appi? (5)

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ole Einar Bjørndalen.
Ole Einar Bjørndalen. Foto: Sven Hoppe/AP

Norra Rahvusringhäälingu teatel kaalub Rahvusvaheline Olümpiakomitee (ROK) Norra laskesuusatamise legendile Ole Einar Björndalenile olümpiamängudeks vabapääsme andmist.

Eile selgus, et Björndalen ei mahu kehvade tulemuste (tänavu 18., 31., 18., 28., 46., 52., 36. ja 42. koht MK-sarjas) tõttu Norra olümpiakoondisesse.

«Ükskord pidi see päev tulema ja nüüd on see käes,» sõnas Björndalen Norra meedia vahendusel. Samas tunnistas legendaarne laskesuusataja, et suudaks end olümpiaks vormi ajada. «Jah, ma usun, et suudaksin seda,» kinnitas kaheksakordne olümpiavõitja ja 20-kordne maailmameister.

ROK võttis lubadust tõe pähe ning NRK andmetel proovitakse Björndaleni osas kasutada Rahvusvahelise laskesuusaföderatsiooni (IBU) reegleid. Nimelt pääseb IBU reeglite alusel MMil kulla võitnud sportlane järgmisel MMil automaatselt oma tiitlit kaitsma. Seega võiks sama reeglit kasutada ka olümpiamängudel.

«See oleks armas žest. Ta on valitsev sprindi olümpiavõitja, nii et ta võiks seal küll starti pääseda,» sõnas Norra lasketreener Siegfried Mazet NRK-le. 

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles