Sildarul jäi vigastusele vaatamata olümpiakohast väga vähe puudu

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimane võistlus enne valusat kukkumist: freestyle suusataja Kelly Sildaru võitis Uus-Meremaal MK-etapi.
Viimane võistlus enne valusat kukkumist: freestyle suusataja Kelly Sildaru võitis Uus-Meremaal MK-etapi. Foto: HANDOUT/REUTERS

Freestyle-suusataja Kelly Sildaru eemalejäämine Pyeongchangi olümpiast sai küll selgeks juba septembris, kui ta vigastas Uus-Meremaal põlve ja pidi käima lõikusel, kuid olümpiakohast jäi Eestil tegelikult nii rennisõidus kui ka pargisõidus väga vähe puudu.

Rennisõidus sai Sildaru augustis elu esimesel MK-etapil Uus-Meremaal teise koha. Pargisõidu MK-debüüt tõi aga võidu. Paraku ei jõudnud eestlanna enne vigastust rohkematel MK-etappidel kaasa teha ja sellega olümpiapääset kindlustada.

Lõplikus tabelis pääsevad rennisõidus olümpiale tosina riigi sportlased. Eesti on Austria, Hiina, Jaapani, Kanada, Lõuna-Korea, Prantsusmaa, Saksamaa, Suurbritannia, Šveitsi, USA, Uus-Meremaa ja Venemaa järel tabelis 13. kohal ehk esimesena olümpialt väljas.

Tihedama konkurentsiga pargisõidus on olümpiakoha taganud 16 riigi (Austraalia, Austria, Hiina, Jaapani, Kanada, Lõuna-Korea, Mehhiko, Norra, Prantsusmaa, Rootsi, Soome, Suurbritannia, Šveitsi, USA, Uus-Meremaa ja Venemaa) sportlased, Eesti on pingereas 20. kohal ehk samuti olümpiapääsmest mitte just kuigi kaugel. Parigsõidus võinuks Eestit olümpiakoha saamise puhul ja Sildaru eemalejäämisel seejuures esindada ka Karoliine Holter, kellel on erinevalt rennisõidust sel alal vajalik FIS-punkt olemas. Kuid paraku lõhkus ka Holter novembris treeningutel põlve ja paraneb tänaseni lõikusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles