Video: lustinud fännid panid mäesuusatähe väga ohtlikusse olukorda

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henrik Kristoffersen küsiv žest teda lumepalliga visanud pealtvaatajatele.
Henrik Kristoffersen küsiv žest teda lumepalliga visanud pealtvaatajatele. Foto: Giovanni Auletta/AP/Scanpix

Mäesuusatamise Schladmingi MK-etapi slaalomisõidu võit kuulus kohalikule soosikule Marcel Hirscherile, kuid võistluse järel pakkus enim kõneainet pealtvaatajate käitumine. Nimelt pidi teisena lõpetanud Henrik Kristoffersen üle elama lumepallirünnaku.

Videokordused Kristofferseni laskumisest näitasid, et norralase suunas saadeti teele vähemalt kaks lumepalli, millest üks näis ka teda tabavat. Finišisse jõudes läks sportlane kohe telekaamerate ette pahandama. «See näitab austuse puudumist,» sõnas ta pärast võistlust. «Schladmingi võistlus on mulle kui koduetapp, nii et see ei ole väga lahe.»

Kristoffersen ei näinud juhtunu tõttu hoogu kaotavat ning õnneks on slaalom mäesuusaaladest kiiruse poolest selgelt aeglasemate killast. Selline käitumine mõnel väledamal võistlusel võib lõppeda aga väga kehvasti.

Ameeriklanna Mikaela Shiffrin hurjutas sotsiaalmeedias: «Mind ei huvita, kellele sa kaasa elad, milline on su rahvus või põhjus. Lumepallide või ükskõik millise muu takistuse keset laskumist suusatajate poole viskamine pole mitte ainult jälk, vaid ka ohtlik käitumine. Hangi endale elu!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles