NHLi staare seekord olümpial pole, aga tähti leidub

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa jäähokikoondise suurim staar on oma viiendale olümpial võistlev Ilja Kovaltšuk. Neli aastat tagasi kodupubliku ees lõppes Venemaa teekond krahhiga, kui veerandfinaalis kaotati Soomele, mille järel saatis venelastest publik enda omad areenil vilega ja soomlased aplausiga. Kas Pyeongchangis suudetakse favoriidikoorem välja kanda?
Venemaa jäähokikoondise suurim staar on oma viiendale olümpial võistlev Ilja Kovaltšuk. Neli aastat tagasi kodupubliku ees lõppes Venemaa teekond krahhiga, kui veerandfinaalis kaotati Soomele, mille järel saatis venelastest publik enda omad areenil vilega ja soomlased aplausiga. Kas Pyeongchangis suudetakse favoriidikoorem välja kanda? Foto: ALEXANDER NEMENOV/AFP/Scanpix

Petr Svoboda (Tšehhi) 1998. Joe Sakic (Kanada) 2002. Niklas Lidström (Rootsi) 2006. Sidney Crosby (Kanada) 2010. Jonathan Toews (Kanada) 2014. Mis neid mehi ühendab? Esiteks viskasid nad kõik taliolümpiamängude meeste jäähokifinaali võiduvärava. Teiseks kuulusid nad kõik ajaloolist tabamust sooritades NHLi klubidesse (vastavalt Philadelphia Flyers, Colorado Avalanche, Detroit Red Wings, Pittsburgh Penguins, Chicago Blackhawks).

See Nagano olümpial alguse saanud nimekiri katkeb Pyeongchangis, sest 300 Lõuna-Koreas jääle uisutava hokimehe seas pole ainsatki, keda seoks aktiivne leping mõne NHLi klubiga. Seega pulm ilma pilli ja pullita?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles