Eestile lisandus olümpiakoht: Kärp sõidab Koreasse, teatemeeskond koos!

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Algo Kärp
Algo Kärp Foto: Sille Annuk

Eesti Suusaliidu juhatus kinnitas Lõuna-Koreasse sõitvate sportlaste nimekirja vastavalt alakomiteede ettepanekutele ja edastas selle Eesti Olümpiakomiteele. Viimase hetke meeldiva üllatusena sai Eesti murdmaasuusatamises ühe olümpiakoha juurde, mis tähendab, et Pyeongchangi pääseb ka Algo Kärp. Ühtlasi saab Eesti nüüd tõenäoliselt välja panna ka teatemeeskonna.

Taliolümpiamängud toimuvad Pyeongchangis 9.-25. veebruarini 2018.  Suusaliidu nimekiri koosneb neljateistkümnest sportlasest, lisanduvad ka taustajõud. 

Mäesuusatamises on nii naistel kui meestel ette nähtud üks koht. Mäesuusatamise alakomitee juhatus otsustas tuginedes treenerite nõukogu ettepanekule nimetada EOK delegatsiooni liikmeteks 17-aastase Tormis Laine ja 18-aastase Anna Lotta Jõgeva.

Kahevõistluses on meestel kaks olümpiakohta, alakomitee ettepanekul kinnitati koondisesse Kristjan Ilves ja Karl-August Tiirmaa.

Suusahüpetes said eestlased viimasel hetkel ka kolmanda koha juurde. Suusahüppajate koondisesse on kinnitatud Artti AigroMartti Nõmme ja Kevin Maltsev.   

Nagu võiski arvata, on seekordsel taliolümpial suurima koondislaste arvuga esindatud murdmaasuusatamine, kus meestel on viis olümpiakohta ja naistel kaks. Lõuna-Koreasse sõidavad võistlema Marko Kilp, Karel Tammjärv, Raido Ränkel, Andreas Veerpalu, Algo Kärp, Anette Veerpalu ning Tatjana Mannima. Kärbi lisandumine tähendab suure tõenäosusega, et Eesti lähetab rajale ka teatemeeskonna - neli meest oli küll ka enne koondises, kuid neist on Kilp puhas sprinter, kelle saatmine 10 km distantsile poleks olnud mõttekas.

Sportlastega sõidavad Pyeongchangi kaasa ka taustajõud - treenerid, hooldemehed ja füsioterapeudid.

Eesti Olümpiakomitee kinnitab lõpliku delegatsiooni koosseisu täna, 26. jaanuaril kell 13. Juhul kui Eesti peaks olümpiakohti juurde saama, ootavad pingereas järgmiste kandidaatidena Han Hendrik Piho, Kail Piho ja Andreas Ilves (kahevõistlus).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles