Sundby tahab olümpiavõitjaks saada suusasõiduga, mitte pärast võistlust

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Johnsrud Sundby.
Martin Johnsrud Sundby. Foto: JON OLAV NESVOLD/imago/Bildbyran

Norra murdmaasuusataja Martin Johnsrud Sundby on olümpiamängudelt võitnud kaks hõbe- ja kaks pronksmedalit. Olümpiavõitjaks pole 33-aastane norralane kroonitud.

Kaheksa aastat tagasi Vancouveris saavutas Sundby 4x10 km teatesõidus Norra koondisega hõbemedali, neli aastat hiljem jäi samal alal norralaste laeks pronksmedal. Sotšis hiilgas Sundby suusavahetusega sõidus (pronks) ja 50 km vabatehnika distantsil.

Sundby lõpetas maratoni kolme venelase, Alexander Legkovi ja Maksim Võlegžanini ja Ilja Tšernoussovi järel neljandal kohal, kuid kahe esimese diskvalifitseerimise järel sai hõbemedali kaela norralane.

Tšernoussov on diskvalifitseeritud Pyeongchangi taliolümpiamängudelt, kuid Sotši medalit pole venelaselt ära võetud. Kui see peaks juhtuma, kerkiks olümpiavõitjaks Sundby. «Eks me näeme. Ma ei tea, mis juhtub. See pole minu viis saada olümpiavõitjaks,» sõnas Sundby Norra väljaandele VG.

«Igal juhul võite need spekulatsioonid lõpetada. See, et ma pole kulda võitnud, võiks Pyeongchangis olla minu eeliseks,» lisas Sundby, kes saavutas äsja Seefeldis toimunud MK-etapil meeste 15 km vabatehnika ühisstardist sõidus šveitslase Dario Cologna ja kanadalase Alex Harvey järel kolmanda koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles