Venemaa olümpiatähtede saatus selgub homme

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mulluse murdmaasuusatamise hooaja valitseja Sergei Ustjugov olümpiale ei pääse.
Mulluse murdmaasuusatamise hooaja valitseja Sergei Ustjugov olümpiale ei pääse. Foto: Alexei Danichev/Sputnik/Scanpix

Rahvusvaheline spordikohus (CAS) teatab homme otsuse 39 Venemaa sportlase suhtes, kes kaebasid Rahvusvahelise Olümpiakomitee määratud võistluskeelu edasi.

Kõiki 39 sportlast süüdistab Rahvusvaheline Olümpiakomitee seotuses Sotši taliolümpiamängude dopinguskeemiga, kus positiivsed dopinguproovid vahetati puhaste vastu.

Venelaste suhtes selgub otsus Eesti aja järgi homme kell 10, kui spordikohtu peasekretär Matthieu Reeb teeb Pyeongchangis lühikese avalduse. Samal ajal avaldatakse CASi kodulehel täispikk kohtuotsus.

Kõnealust kaasust peetkase CASi ajaloo suurimaks. Venemaa advokaatide suurim kaitsestrateegia on olnud Moskva antidopingulabori endise juhi ja praeguse vilepuhuja Grigori Rodtšenkovi väidete ümberlükkamine. ROK on aga öelnud, et nemad Rodtšenkovi usaldusväärsuses ei kahtle.

Rahvusvaheline Olümpiakomitee rahuldas 500 Venemaa sportlase taotlusest olümpiamängudel osaleda vaid 169 sportlase omad. Teiste seas ei lubatud Pyeongchangi võistlema murdmaasuusatajat Sergei Ustjugovit, laskesuusatajat Anton Šipulinit ning lühiraja kiiruisutajat Viktor Ani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles