8 päeva olümpiani: mis on venelaste saatus?

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maskott Soohorang ei pea kaua üksildust tundma – olümpiaküla avatakse sportlastele ametlikult juba täna, kui OMi alguseni on jäänud veel kaheksa päeva.
Maskott Soohorang ei pea kaua üksildust tundma – olümpiaküla avatakse sportlastele ametlikult juba täna, kui OMi alguseni on jäänud veel kaheksa päeva. Foto: FRANCOIS-XAVIER MARIT/AFP/SCANPIX

Olümpiatule süütamine läheneb iga päevaga ning esimene Eesti delegatsiooni liige on jõudnud juba kohapeale Pyeongchangi. Mis on praegu aga kõige värskemad ja aktuaalsemad talimängude uudised?

Viimastel olümpiamängudel on olnud suureks probleemiks tribüünide täituvus ning kahjuks pole erandiks ka järgmisel nädalal algavad suurvõistlused. Rahvusvaheline Olümpiakomitee (ROK) on pidanud mitu korda kohalikke korraldajaid innustama tugevamale piletimüügile ning meelde tuletama lõuna-korealaste antud lubadusi täidetud tribüünidest.

Eile selgus, et 1,07 miljonist müüki paisatud piletist on omaniku leidnud ligemale 74 protsenti ehk saadaval on veel 278 tuhat pääset. Pyeongchangi olümpiamängude president Lee Hee-Beom loodab, et ka ülejäänud 26 protsenti piletitest müüakse ära.

ROK soovib Pyeongchangi olümpial näha täidetud tribüüne, mitte tühje nagu Sotšis neli aastat tagasi.
ROK soovib Pyeongchangi olümpial näha täidetud tribüüne, mitte tühje nagu Sotšis neli aastat tagasi. Foto: PHIL NOBLE/REUTERS

Olümpia Eesti Meedias. Eestis kuulub olümpiamängude teleülekannete ainuõigus Eesti Meediale ning huvilised saavad suurvõistlust jälgida Kanal 2, Kanal 12 ja Postimehe vahendusel.

Venelased ja doping. Pyeongchangis saab osaleda vaid 169 Venemaa sportlast, kuid juba täna võib see arv suureneda.

Sergei Ustjugov võitis Lahti MMil viis medalit. Tema on üks Venemaa sportlane, kelle lõplik saatus selgub täna.
Sergei Ustjugov võitis Lahti MMil viis medalit. Tema on üks Venemaa sportlane, kelle lõplik saatus selgub täna. Foto: Alexei Danichev/Sputnik/Scanpix
Vladimir Putin.
Vladimir Putin. Foto: Aleksey Nikolskyi/Scanpix

Lõbusad uudised. Iga kahe aasta tagant toimuvad olümpiamängud annavad võimaluse nii turundusmeeskondadele kui disaineritele luua uusi ägedaid reklaamklippe ja silmapüüdvaid võistlusvorme. Tänavu pole mingi erand.

Rootsi suusakoondise võistlusvorm Pyeongchangi olümpiamängudel.
Rootsi suusakoondise võistlusvorm Pyeongchangi olümpiamängudel. Foto: Allikas: Rootsi suusaliit

Elu olümpiakülas. Iga olümpiamäng kuuleb huvitavaid ja põnevaid lugusid elust olümpiakülas. Arvatavasti pole erandiks ka Pyeongchangi talimängud, mille olümpiaküla avatakse täna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles