Stoch jäi viimasel olümpiaeelsel MK-etapil napilt võiduta

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kamil Stoch.
Kamil Stoch. Foto: Arne Dedert/AP

Maailma parimad suusahüppajad lendasid viimasel kolmel päeval Saksamaal Willingenis. Tänasel MK-etapil saavutas esikoha norralane Andre Johann Forfang. 

Forfang lendas 147,5 ja 144,5 meetri kaugusele ning teenis 271,4 punkti. Poodiumile kerkisid ka kaks poolakat. Teise koha sai 269,4 punkti kogunud ning taaskord MK-sarja üldliidriks tõusnud Kamil Stoch, kolmandaks jäi 245,1 punktiga Piotr Zyla.

Kusjuures esikaheksasse mahtusid vaid kolme riigi sportlased: neli poolakat (Stoch, Zyla, Dawid Kubacki, Maciej Kot), kolm norralast (Forfang, Robert Johansson, Daniel Andre Tande) ja üks sakslane (Markus Eisenbichler).

Eesti sportlasi 52 osaleja hulgas polnud. 

Stoch on MK-sarja liider 863 punktiga. Tänasel võistlusel ebaõnnestunud ning alles 28. koha saanud Saksamaa suusahüppaja Richard Freitag on teeninud poolakast 43 punkti vähem.

Suusahüppajad alustavad Pyeongchangi olümpiamängudel võistlemist 8. veebruaril, kui leiab aset normaalmäe kvalfiikatsioonivõistlus. Finaal toimub kaks päeva hiljem. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles