Galerii: president Kaljulaid kohtus olümpia avamise eel Lõuna-Korea riigipeaga

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Vabariigi president Kersti Kaljulaid viibib seoses olümpiamängude avamisega Lõuna-Koreas, kus kohtus täna Lõuna-Korea presidendi Moon Jae-iniga. 

President Kaljulaid ja Georgi-Rene Maksimovski on sel nädalal töövisiidil Lõuna-Koreas, mille raames kohtub riigipea Lõuna-Korea presidendiga ja osaleb Pyeongchangi taliolümpia avatseremoonial. Tänasel kohtumisel Lõuna-Korea presidendi Moon Jae-iniga olid arutluse all küberjulgeolek, regionaalne julgeolekuolukord ja Eesti e-valitsemise kogemus. Pärastlõunal külastas riigipea Eesti kõlaritootja Esteloni uue salongi avamist.

Homme, 7. veebruaril kohtub president Kaljulaid Gyeonggi kuberner Nam Kyung-piliga ning avab Soulis e-residentide digi-ID keskuse, kus Politsei- ja piirivalveamet asub pilootprojektina väljastama eraettevõtte vahendusel e-residendi digi-ID.

9. veebruaril osaleb president Kaljulaid olümpia avatseremoonial, külastab olümpiaküla ja kohtub Eesti sportlastega. Riigipea jälgib olümpial nii naiste kui ka meeste murdmaa- ja laskesuusatamist ning iluuisutamist.

Mõne päeva eest õnnitles Kaljulaid Facebooki kaudu MK-etapil teise koha saanud kahevõistlejat Kristjan Ilvest. «Me oleme kõik seda niiiiiiiiii pikalt oodanud, et mõni eestlane jälle suusaalal maailma absoluutsesse paremikku kuuluks. Kristjan Ilvese viimaste päevade hüppevorm ja ka jaks suusarajal kannatada teevad tuju ikka väga heaks. Nii minu kui tuhandete teiste eestimaalsate kodudes. Vägev!» rõõmustas president.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles