Piletimüük edeneb, aga olümpiatribüünid on hetkel veerandtühjad

Ott Järvela, Pyeongchang
, Vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avatseremooniat võõrustav olümpiastaadion on kausjas ehitis, millel puudub katus.
Avatseremooniat võõrustav olümpiastaadion on kausjas ehitis, millel puudub katus. Foto: Lui Siu Wai/imago/Xinhua

Taliolümpiamänge võõrustav Lõuna-Korea on talispordis tugev, aga ainult oma kindlas nišis – aladel, kus võistluspinnaseks jää (kiir- ja iluuisutamine, viimasel ajal skeleton). Lumealade kidur harrastajaskond ja seetõttu ka vähene populaarsus valmistavad korraldajatele muret, sest piletimüük sujus neile aladele pikalt üpris visalt.

Tänasel Rahvusvahelise Olümpiakomitee (ROK) pressikonverentsil raporteeris kõneisik Mark Adams optimistlikult, et liigutakse tõusvas joones. «Kõigist piletitest on praeguse seisuga müüdud 77% (seega ligi veerand on müümata – toim), aga nädalatagune tempo, kus päevas läks kaubaks umbes 4000 piletit, on oluliselt tõusnud ja praegu müüakse päevas umbes 10 000 piletit,» sõnas Adams.

Kui reeglina on olümpiamängude kõige populaarsemad sündmused ava- ja lõputseremoonia, siis Pyeongchangis on reedesele avamisele endiselt saada päris palju pileteid – 35 000 inimest mahutavale olümpiastaadionile, mis püstitatigi vaid kahe tseremoonia tarbeks ja lammutatakse pärast mänge tükkideks, on praeguse seisuga saada 3000 piletit. «Loodame viimased pääsmed lähipäevil maha müüa ja avatseremoonia peaks minema täismajale,» märkis Adams.

Avatseremoonia vähese populaarsuse põhjus peitub ilmselt ilmateates – kohaliku aja järgi õhtul kell kaheksa algava peo ajaks ennustatakse krõbedat külma, mida võimendab veelgi tuul, mille vastu puudub olümpiastaadionil ka kaitse – tegu on kausja ehitisega, millel puudub katus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles