Marten Liiv lõpetas Eesti kiiruisutamise 50-aastase ootuse ja täitis eesmärgi (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna tegi Gangneungi jääovaalil olümpiadebüüdi kiiruisutaja Marten Liiv, kes teenis meeste 1500 meetris 33. koha. 

21-aastane põltsamaalane sõitis välja aja 1.50,23 ja jäi oma 1500 m Eesti rekordile (1.46,37) tublisti alla, aga nagu ta ise ütles - Gangneungi ovaalil tippaegu oodata pole. Treener Väino Treimanile antud lubadus - mitte viimaseks jääda - on täidetud, sest Taipei mees William Tai kaotas Liivile 0,40-ga. 

«Võin pigem rahul kui pettunud olla. Samas seda oli ka teada, kuna terve jaanuarikuu oli mu põhirõhk 1000 meetril. Aeroobsetest treeningutest oli puudust,» sõnas Liiv. «Arvasin, et võiksin sõita alla 1.50. Keegi ei taha viimane oma esimesel olümpial olla ja seda õnnestus vältida. Suur aitäh ka eestlastele, kes mulle kaasa elama tulid. Nende kaasaelamist oli hästi kuulda.» 

Olümpiavõitjaks krooniti ülivõimas hollandlane Kjeld Nuis kaasmaalase Patrick Roesti ees. Pronksi teenis väikesearvulise kodupubliku rõõmuks korealane Kim Min-Seok, kes edestas lätlast Haralds Silovsit 34 sajandikuga. Liivi põhiala 1000 meetrit on olümpial kavas 23. veebruaril.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles