Cologna täiendas kullakogu, Tammjärv täitis eesmärgi (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti murdmaamehed vabatehnikasõidus
Eesti murdmaamehed vabatehnikasõidus Foto: Tairo Lutter / Postimees

Dario Cologna on võitnud olümpiamängudelt vaid kuldmedaleid ning tänane polnud erand - šveitslane võitis meeste 15 km vabatehnikasõidus kulla, mis on talle juba neljas olümpiakuld. Hõbemedal läks Simen Hegstad Krügerile, pronksi võitis venelane Denis Spitsov. Eestlaste parim oli Karel Tammjärv, kes täitis eesmärgi ja jõudis 30 parema sekka, olles 22. 

Postimehe blogis on eksperdiks endine murdmaasuusataja Kaspar Kokk, kes võistelnud nii Torino kui Vancouveri olümpial.

EELVAADE:

Meeste 15 km distantsile lähevad eestlastest Karel Tammjärv, Raido Ränkel ja Andreas Veerpalu. 

«See on Kareli põhidistants, temalt ootame kindlasti väga korralikku tulemust. Raido jaoks on see kontrolldistants, eks vaatame, kes pääseb teatesõitu ja kes paarissprinti. Peale sprinti pole tal tervis hullemaks läinud. Ja Andreas tahab ka kindlasti väga korralikku etteastet teha,» sõnas koondise peatreener Anti Saarepuu.

Tammjärvelt ootab ta kohta esimese 30 seas. «20.-30. koht oleks juba väga hea õnnestumine. Rada peaks sobima, tänagi filmisin poisse ja tegin lõike koos nendega.»

2010. aastal võitis Vancouveris meeste 15 km vabatehnikadistantsi Dario Cologna, neli aastat hiljem oli ta Sotšis kiireim sama pikal klassikadistantsil. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles