Kuzmina võitis kolmanda olümpiakulla, Mäkäräinen jäigi medalita (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
OM: Laskesuusatamine. Naiste 12,5 km ühisstardist
OM: Laskesuusatamine. Naiste 12,5 km ühisstardist Foto: Pilt videost

Naiste laskesuusatamises ühisstardiga sõidu olümpiavõitjaks krooniti viimases tiirus ühe möödalasu teinud Anastassija Kuzmina, kes edestas Darja Domratševat (1 trahv) 18,8 sekundiga. Pronksi teenis norralanna Tiril Eckhoff (2; +27,7). Johanna Talihärm kahjuks võistlema ei pääsenud. Kanal 2 ja Postimehe otseülekannet kommenteerib Margus Ader.

ENNE VÕISTLUST:

Mass-stardiga võistlusele pääseb otse 15 MK-sarja paremat, ülejäänud 15 sportlast pääsevad starti olümpiamängude tulemuste põhjal. Favoriidina läheb starti sakslanna Laura Dahlmeier, kes Pyeongchangis võitnud juba kaks olümpiakulda. 

Talihärm kogus kolme olümpiastardiga 34 punkti. Viimasena pääseb mass-starti poolatar Monika Hojnisz, kellel on punkte 38. Tõsi, ka esimesena varunimekirjas oleval poolataril Weronika Nowakowskal on punkte 38.

Eestlanna ise mass-starti mittepääsemise üle ülemäära ei kurvastanud. «Mul oli isegi au selles punktitabelis nii kõrgel olla. Ma pole kunagi varem isegi varunimekirjas olnud. See on minu elu parim tiitlivõistlus ja selle lisaboonuse pärast ma kurvaks ei muutu,» ütles ta.

Kes tuleb olümpiavõitjaks?

Võrreldes suurte rivaalide Darja Domratševa (Valgevene) ja Laura Dahlmeieriga (Saksamaa) on soomlanna Kaisa Mäkäräinen olnud suurvõistlustel õnnetu. Üks MM-tiitel tal siiski on, aga olümpialt isegi mitte medalit.

Mäkäräinen vääriks oma pika karjääri eest vähemalt ükskõik mis värvi medalit, aga selleks peab ta tänases ühisstardist 12,5 km sõidus eelkõige lasketiirus külma närvi säilitama.

Suurimate medalisoosikute hulka soomlanna siiski ei kuulu. Dahlmeier on Pyeongchangis medali saanud igalt alalt (kaks kulda ja pronks) ning teda tuleks kindlasti nimetada esimesena. Kui sakslanna saab kulla, kordab ta Koreas tiitlikaitsjana teele asuva Domratševa saavutust Sotšis.

Teine favoriit on Anastassia Kuzmina (Slovakkia), kes on tänavusel olümpial näidanud naislaskesuusatajaist suurimat sõidukiirust. Temal on šanssi võita ühisstart ka 2-3 möödalasuga, sest näiteks jälitussõidus tuli ta lausa nelja eksimusega hõbedale. Kuna tuul on Pyeongchangis vaibunud, siis see võib anda headele suusatajatele, sest lasketiirus enam sellist loteriid pole.

Kui siin nimetasime eelkõige kullasoosikuid, siis medali võib laskesuusatamise võita peaaegu igaüks 30 startijast. Sel alal on tipp üsna tihe ja ka MK-etappidel väga palju erinevaid sportlasi poodiumil.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles