Galerii: Põhja-Korea olümpiapere osaks võtmisest sai meediatsirkus (2)

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Uusi elanikke võetakse olümpiakülas vastu lühikese, aga piduliku tseremooniaga. Nii said näiteks eile Pyeongchangi olümpiapere liikmeteks Eesti, Leedu, Hispaania, Horvaatia ja Madagaskari delegatsioonid. Sealjuures kajastas sündmust tagasihoidlik kogus ajakirjanikke. Tänasele tseremooniale jooksid meedia esindajad aga tormi.

Põhjust pole vaja kaugelt otsida – täna tervitati olümpiakülas 22 Põhja-Korea sportlast, kes naaberriigis toimuvatel taliolümpiamängudel starti tulevad. Nagu juba eelnenud treeningute põhjal tavaks saanud, kaasneb suletud riigist pärit sportlaste iga sammuga kõrgendatud tähelepanu ja see kajastus ka tänases tseremoonias, kus põhjakorealasi ümbritsesid huvilistehordid.

Atleedid ise tundusid sündmust igati nautivat ja lõid rõõmsalt tantsu.

Lisaks 22 sportlasele saatis Põhja-Korea olümpiamängudele ka kümme korda suurema kisakoori, kelle ülesanne on oma sportlasi ergutada ning maailma ees oma riigi kasuks lobitööd teha. Needki näitsikud olid tänasel üritusel kohal.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles