Jevgeni Pljuštšenko asus võitlusesse Venemaa paraolümpialaste nimel (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Pljuštšenko poeg Aleksandriga.
Jevgeni Pljuštšenko poeg Aleksandriga. Foto: Sergei Bobjlev/TASS/Scanpix

Iluuisutamise kahekordne olümpiavõitja saatis kirja Rahvusvahelise Paraolümpiakomitee presidendile Andrew Parsonsile, kus palus õiglust, et Venemaa meeste murdmaa- ja laskesuusatamise koondis saaks osa võtta Pyeongchangi paraolümpiast.

Eraldi mainis Pljuštšenko murdmaasuusatajat Roman Petuškovi, kes 2015. aastal oli Laureuse auhinna nominentide seas. "Roman on meie maa paljudes piirkondades noorte eeskuju ja suur autoriteet paralümplaste seas. Oleme kõik puhta spordi pooldajad ning toetame dopingutarvitajate karistamist, ent Romanil ja tema kaaslastel pole isegi ühtki märkust hinge taga," kirjutas Pljuštšenko enda väitel ka paljude teiste Venemaa tippsportlaste nimel.

Venemaal on lubatud paraolümpial osaleda neutraalse koondisena (lühend NPA) viiel alal: mäesuusatamises, naiste laske- ja murdmaasuusatamises, lumelauasõidus ja ratastooli curlingus. Võistlema ei lubatud aga meesuusatajaid ja Venemaa kelguhokikoondist. Arvatakse, et Pljuštšenko palvekiri ei mõjuta Rahvusvahelise Paraolümpiakomitee otsust, sest suusatamises olevat kõik kohad jaotatud ning lisakohti niikuinii ei tekitata.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles