Venelased korraldavad olümpialt eemale jäänud sportlastele asendusvõistluse? (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin.
Vladimir Putin. Foto: Alexei Druzhinin / Sputnik / Scanpix

​Venemaa ärileht Vedomosti kirjutab, et president Vladimir Putin andis valitsuskabinetile ülesande korraldada olümpialt eemale jäänud sportlastele alternatiivne võistlus.

Putini sõnul peab auhinnaraha sellel võistlusel olema sama suur, kui palju teeniks olümpiamedalite eest. Samuti ütles president, et tuleb mõelda, kuidas kaasata Pyeongchangi mitte pääsenud sportlased reklaamklippidesse, mille eest nad samuti tulu teeniksid.

Venelased ei nimeta neid mänge alternatiivolümpiaks ning samuti pole teada, kas sinna kavatsetakse kutsuda ka välismaa sportlasi.

Putin vabandas ka olümpiast ilma jäänud sportlaste ees: «Andke andeks, et me ei suutnud teid rünnakute eest hoida,» sõnas president, aga lisas, et kindlasti võitleb Venemaa puhta spordi nimel.

Täna võttis olümpial antud teema kohta sõna ka kuulus iluuisutamistreener Tatjana Tarassova, kes leidis, et ülekohut tegid sportlastele mitte ainult «võõrad», vaid ka «omad».

«Putin vabandas sportlaste ees, aga spordiminister Vitali Mutko ei öelnud isegi «miau», ironiseeris Tarassova. «Just tema oleks pidanud vabandama, sest kukkus läbi. Me ei ole veel karistanud neid inimesi, keda peaks karistama.»

Polnud küll aru saada, kas Tarassova soovis Mutko ja teiste spordijuhtide karistamist põhjusel, et nad ei suutnud tagada Venemaa osavõttu Pyeongcgangi olümpiast või hoopis selle eest, et nad olid seotud dopinguskandaaliga.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles