Postimehe video: olümpiadebütant Marten Liiva ettevalmistused kulgesid väga hästi

Ott Järvela, Pyeongchang
, Vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

21-aastane Marten Liiv teeb Pyeongchangis oma olümpiadebüüdi. Postimees ja Kanal 2 käis uurimas, kuidas noormees end tunneb. 

"Viimased kuud on länud väga hästi. Praktiliselt terve jaanuari kuu treenisin koos Poola kiiruisukoondisega. Jaanuaris võistlesin ka EM-il venemaal ja eelmise kuu lõpus tegin Saksamaal viimase MK-etapi stardi," sõnas Liiv, kelle sõnul põhitöö on tehtud tükk aega varem. 

"Olümpiaks enne starti midagi väga teha ei saa. Mõned sajandikud võib-olla on võimalik võita, aga kindlasti mitte rohkem," kinnitas kiiruisutaja. 

Liivast saab esimene Eesti meeskiiruisutaja, kes olümpial võistelnud pärast Ants Antsoni etteastet 1968. aastal Grenoble'is. "Ise mõtlen sellele ünsa vähe. Kahjuks ei puutunud temaga kokku, ta ei tulnud kordagi tema auks mõeldud võistlusele kohale." 

Noormehe sõnul erineb Pyeongchangi olümpiavõistluste jäähall teistest. "Siin on jää tugevam kui näiteks Saksamaal. Enne võistlust tuleb lihtsalt jääga kohaneda ja leida oma rütm, võimalikult palju sõitma. Tehnikat muutma ei pea." 

Liiv võistleb nii 1000m kui ka Antsonile kulla toonud 1500m võistlusel. "Põhidistants on ikka 1000 meetrit. Eesmärk on aga anda enda maksimum mõlemal. Siin Eesti rekordeid ei ole võimalik sõita. Kui vaadata, mis ajad sain Calgary's, siis siin on need praktiliselt võimatud - jää pole nii kiire kui mere taga." 

Marten Liiv teeb olümpiadebüüdi täna. Teleülekanne Kanal 12-s algab kell 12.40. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles