Postimehe video: Korea tantsutüdrukute reibas etteaste toob meelde multifilmiklassika

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kas teile meeldivad vanad Vene multifilmid? Teate ju küll: Karussell, Harjutusi sabale, Oh ja Ah matkal... Tunnete puudust neile omasest heliribast? Palun: just teie jaoks on loodud Põhja-Korea tantsutüdrukute etteaste.

Tegemist on ühtpidi lõbusa... ja teistpidi kõhedusttekitava vaatepildiga. Või nagu Pyeongchangis viibiv ja laulukoori oma silmaga tunnistanud Postimehe sporditoimetuse vastutav toimetaja Ott Järvela paar päeva tagasi kirjutas:

Olukord, kus inimestel puudub vaba tahe, ainuomane identiteet ja seetõttu ka isikupärane eneseväljendus, rullus Kwandongi jäähokihallis lahti oma täies veidruses. Tegelikult õuduses.

/---/

Ei ole mingit kahtlust, et umbes 200 punastes dressides ja valgete mütsidega Põhja-Korea naise etteaste kunstiline tase oli kõrge, aga võimatu on imetleda fassaadi, kui sealt vastu vaatav võltsnaeratus annab mõista krohvikihi taga valitsevast õudusest, kus iga indiviid ja tema peas tekkiv iseseisev mõte on oht režiimile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles