Olümpial dopinguga vahele jäänud kiiruisutaja: olen üllatunud

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: CARL SANDIN/imago/Bildbyran

Pyeongchangi olümpiamängudel jäi vahele esimene keelatud ainetega patustaja, kui positiivse dopinguproovi andis Jaapani lühiraja kiiruisutaja, 21-aastane Kei Sato.

Sato proovist leiti atsetasolamiidi nimelist keelatud ainet. Tegemist on ravimiga, mida pole võimalik Jaapanis ilma retseptita osta. Ka mängude eel, 29. jaanuaril testiti Saitot, kui ta treeninglaagris viibis ning siis osutus proov negatiivseks.

Sportlasele tuli Pyeongchangis antud positiivne dopinguproov üllatusena. «Ma olen proovi tulemusest üsna üllatunud. Ma ei ole kunagi kavatsenud dopingut tarvitada. Mõistan, et sportlased ei tohiks keelatud aineid tarvitada isegi tahtmatult,» kommenteeris Kaito.

«Kui ma vigastatud või haige olin, siis jälgisin iga päev, mida ma sõin ja jõin. Kui midagi erinevat oli minu kehas, siis sattus see sinna tahtmatult,» selgitas jaapanlane ning lisas, et hakkab oma puhtust tõestama.

Jaapani koondise treener Tsotomu Kawasaki jäi samuti nõutuks. «Ma tunnen end samamoodi nagu sportlane: olen üllatunud. See on kõik, mida võin selle kohta öelda. Ta on osalenud paljudel antidopingu seminaridel ning usun, et ta on väga teadlik reeglitest, mistõttu ma ei mõista, kuidas osutus tema proov positiivseks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles