ROK-i president kohtus olümpiale pääsenud Venemaa sportlastega

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Thomas Bach olümpiamängude avatseremoonial.
Thomas Bach olümpiamängude avatseremoonial. Foto: Valery Sharifulin/Valery Sharifulin/TASS

Rahvusvahelise Olümpiakomitee (ROK) president Thomas Bach kohtus Pyeongchangi olümpiakülas nende Venemaa sportlastega, kes saavad Lõuna-Koreas osaleda.

Bobisõitja Maksim Andrianov ütles uudisteagentuur TASS-ile, et kohtumisest anti teada suhteliselt hilja ning initsiatiiv olevat tulnud Bachi enda poolt. «Ta ütles meile, et iga Venemaa sportlase seotust dopinguga on eraldi kontrollitud ja mõnel juhul ilmnesid kahtlused,» edastas Andrianov.

Kohtumine koosnes kahest osast: esmalt pidas Bach lühikese kõne ja siis vastas küsimustele. «Küsimusi oli üsna palju ja ROK-i president üritas kõigile vastuse anda. Minu arvates oli kohtumine tähtis nii meile kui ka talle,» ütles Andrianov.

Nagu teame, ei ole venelaste pahameel otseselt suunatud sellele, et dopinguprobleem tõstatati, vaid nad ei mõista, mille alusel keelatud ainetega mitte vahele jäänud sportlastest osa lubati, aga osa ei lubatud olümpiale, nende seas oma ala favoriidid nagu Sergei Ustjugov, Anton Šipulin ja Viktor An.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles