Ott Järvela: kas oskaksime tunda rõõmu planeedil Zenga 8?

Ott Järvela, Pyeongchang
, Vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimesed taliolümpiamängude planeedil Zenga 8 ehk Uuel Maal toimusid aastal 2098.
Esimesed taliolümpiamängude planeedil Zenga 8 ehk Uuel Maal toimusid aastal 2098. Foto: HANDOUT/AFP/Scanpix

Aasta on 2098. 32 aastat tagasi tabas planeeti Maa kõikepurustav asteroid, mis muutis inimkonna senise hälli Päikese orbiidil tiirlevaks kõrbenud känkraks. Aga inimkond jätkab, sest asteroidi saabumisest ja tagajärgedest saadi teada juba 2041. aastal ning vahepealse 25 aastaga suutsid maailma teadlased teha koostööd (!) ja nuputada välja viisi, kuidas rännata läbi mustade aukude ja muu säärase kosmosekama planeedile Zenga 8, mis tuvastati aastal 2039 kui inimkonnale sobiva keskkonnaga planeet.

Kaugeltki kõiki inimesi ei õnnestunud Zenga 8-le toimetada. Igale riigile anti kvoot, vastavalt riigikorrale korraldati kas loosimine või määramine. Et ühte kosmoserännakuks vajalikku osist – nimetagem seda tinglikult kosmosespungiks – leidus ainult Kaali kraatri põhjas, õnnestus Eestil välja kaubelda erikvoot, mille tulemusena oleme rahvaarvu poolest Uue Maa (Zenga 8 koloniseerimisjärgne nimetus) juhtivaid riike.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles