Venemaa laskesuusalegend: meid heidetakse nurgast nurka, aga keegi ei reageeri! (6)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandr Tihhonov
Aleksandr Tihhonov Foto: Khamelyanin Gennady/ITAR-TASS

Venemaa laskesuusalegend, neljakordne olümpiavõitja Aleksandr Tihhonov on kodumaal saanud populaarseks intervjueeritavaks, sest ta pillub tuld ja tõrva kõigi, isegi kaasmaalaste aadressil. 

Seekord äratas Tihhonovi tähelepanu teade, et osa Norra suusatajaid saavad astma tõttu erikohtlemise. «ROK peaks sellele olukorrale tähelepanu osutama. Maailm ei räägi esimest korda Norra astmaatikutest. Nad on haiged, aga ikka võidavad. Kuid ROK vaikib. See on mulle arusaamatu, kõiki riike tuleb võrdselt kohelda,» leidis Tihhonov.

Olümpiavõitja jätkas, et Venemaa ei õpi ennast kaitsma. «Kogu jama lõpeb, kui Venemaa on esindatud kõigis rahvusvahelistes spordiorganisatsioonides, kaasa arvatud ROK-is.

Kes on ROK-i peasponsor? USA! Aga meie ei anna dopingukomiteele raha. Kes maksab, tellib muusika. Tuleks kas või ühendada jõud endiste NSV Liidu riikidega ja protestida norralaste vastu. Praegu meid heidetakse nurgast nurka, aga Venemaal pole mingit reaktsiooni,» ütles Tihhonov.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles