Viikingite medalipidu Norra superhotelli külje all

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Morten Hagenstuen (taga paremal) tõstab koos külalistega klaasi sõbra sünnipäeva pidava Stein Erik Ansethmoeni ja Norra 33 olümpiamedali terviseks.
Morten Hagenstuen (taga paremal) tõstab koos külalistega klaasi sõbra sünnipäeva pidava Stein Erik Ansethmoeni ja Norra 33 olümpiamedali terviseks. Foto: Tairo Lutter

Norra olümpiaturistidel on põhjust iga päev oma sportlaste medalivõite tähistada. Kui peod peetaks eestlaslikult, ei jõutaks ilmselt järgmise päeva hommikustele võistlustele. Eile õnnestus Postimehel teenida kutse ühele Norra tagasihoidlikule medalipeole, mis toimus täpselt selle hotelli kõrval, kus ööbivad Norra murdmaa- ja laskesuusatajad.

Kui suur osa olümpiasportlastest elab üheskoos rõõmsalt olümpiakülas, siis Norra murdmaa- ja laskesuusatajate jaoks on olümpia ajaks üüritud hotell. Üüritud on isegi vähe öeldud, sest tegelikult on Norra Olümpiakomitee investeerinud koguni kaks miljonit eurot, et hotellielu oleks sportlastele täisväärtuslik. Välja vahetati voodid, akendele paigutati erilised rulood, hotelli toodi vajalikud trenažöörid jne.

Hotel Olive nime kandvast majutuspaigast paarikümne meetri kaugusel asub ehe Korea restoran. Täpselt selline, kus lihatoit tuuakse lauda toorena ning see tuleb külalistel laudade sisse intrigeeritud pliitidel ise valmis küpsetada.

Samal ajal kui Norra spordifännid kogunevad medalipeole, sööb veel poolteist tundi tagasi olümpiapronksi võitnud ning sellega taliolümpia ajaloo kõige medalirohkemaks sportlaseks tõusnud Marit Bjørgen sportlaste hotelli kõrval asuvas restoranis õhtust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles