Andres Vaher: Klounide koht on tsirkuses (3)

Andres Vaher, Pyeongchang
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elizabeth Swaney omas elemendis ehk hüppest mööda sõitmas.
Elizabeth Swaney omas elemendis ehk hüppest mööda sõitmas. Foto: Charlie Riedel/AP/Scanpix

Kui meil on tavaks vaielda, keda sobib ja keda mitte olümpiale saata, siis muu maailm ei näi sellest üldse mingit numbrit tegevat. Ma ei pea siinjuures põrmugi silmas üksnes lumevõõraid Aafrika kantse. Olümpiaparun Pierre de Coubertini kuulsast loosungist peab kinni enamik spordipeole kutsutuid – muidugi kui tegemist pole just tõeliste talispordi suurriikidega.

Seejuures ei häbenetud minna lausa äärmustesse. Erilist vastukaja äratas Pyeongchangis Kelly Sildaru ametiõde – kui teda nii saab nimetada – Elizabeth Swaney. Ungarit esindanud freestyle-suusataja tegi esmaspäeval rennisõidus kaks täiesti naeruväärset sooritust, sõites raja lihtsalt läbi ainsatki trikki isegi üritamata. Missioon edukalt ellu viidud, õhkus Swaneyst finišialas ülimat rahulolu. Rahvas vaatas viimase, 24. koha omanikku kohmetunult vaikides.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles